Duurzaamheid

 

 

Duurzaamheid moet uit het hart van ons bedrijf komen. Dat is waar wij voor staan en het is verweven met alles wat we doen. Van het investeren in duurzame relaties met klanten en leveranciers tot het ontwikkelen van innovatieve producten die minder belastend zijn voor mens en milieu. Hoe we dat doen is hier in het kort beschreven:

Code of Conduct

RS Technics maakt deel uit van de Indutrade groep. Indutrade hanteert de UN Global Compact Principles, een initiatief om universele normen en waarden na te streven als het gaat om mensenrechten, anti-corruptie, zorg voor het milieu en betere arbeidsomstandigheden.

Energiezuinig productiehuis

Onze kantoren en productieruimtes zijn al bijna volledig verlicht door LED lampen en op alle daken zijn zonnepanelen gemonteerd die voorzien in een groot deel van onze energiebehoefte. Daarnaast streven we ernaar om onze productieprocessen zo energiezuinig mogelijk in te richten en we zijn voortdurend bezig om ook de totale milieubelasting van onze productie zo laag mogelijk te krijgen.

Energiebewuste producten

We ontwikkelen temperatuursensoren die het mogelijk maken om industriële processen te optimaliseren en dat levert uiteraard minder verbruik en milieubelasting op. Daarnaast zijn we nauw betrokken bij verschillende projecten waarin dankzij innovatie energiebesparingen gerealiseerd kunnen worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Upfall shower en onze samenwerking met Envitron.

Goed werkgeverschap

Het is ons doel toegevoegde waarde te creëren door van betekenis te zijn voor de gemeenschap. Onze standplaats is Roden en voor deze regio bieden we stageplaatsen, werkgelegenheid en daar waar mogelijk kopen wij lokaal in.